• Wiebe Wakker

  Spreker Duurzaamheid

  “Toen Wiebe begon te spreken zat iedereen een uur lang op het puntje van zijn stoel.”
  Sinds Wiebe Wakker (1986) terug is van zijn recordbrekende wereldreis geeft hij lezingen in binnen- en buitenland.
  Hij deelt zijn inspirerende verhaal over hoe hij alleen, zonder geld en in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld reed en speelt als spreker in op processen binnen een organisatie en haakt in op thema's als samenwerking, duurzaamheid en doorzettingsvermogen.
  Een krachtig verhaal met boodschap, impact én humor.

  Direct een lezing aanvragen
Wiebe Wakker | Presentatie ShowreelWiebe Wakker | Presentatie Showreel

Bekijk de spreker trailer van Wiebe Wakker

Global TV Coverage Overview Sydney Finish | Plug Me InGlobal TV Coverage Overview Sydney Finish | Plug Me In

Media overzicht finish Sydney

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Een duurzame wereld bereik je alleen samen. Ik ben Wiebe Wakker en ik zet me in om de boodschap van duurzaamheid te verspreiden. Als gastspreker inspireer ik mensen door het verhaal te verhalen van mijn reis van 3.5 jaar, waarin ik in een elektrische auto reed van Nederland tot Nieuw-Zeeland. Wat ik daar heb beleefd is door anderen niet na te vertellen. 

In 2016 daagde ik mijzelf uit om zonder geld en in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld te rijden om te bewijzen dat duurzame mobiliteit de toekomst heeft.
Om Sydney te bereiken vroeg ik wildvreemden mij “in te pluggen” met energie. Op deze website konden mensen hun locatie selecteren en mij een bank, maaltijd of stroom voor de auto aanbieden. Aan de hand van deze aanbiedingen werd de route bepaald en zo reed ik kriskras over de wereld waardoor ik zelfs de bijnaam  de “Forrest Gump van Automotive” kreeg.

Uiteindelijk bereikte ik mijn eindbestemming na 1.119 dagen, 33 landen en 95.000 kilometer. In mijn presentatie neem ik je mee op mijn reis. Hoe ga ik om met eenzaamheid en introversie in een leven dat compleet extrovert was? Hoe houdt ik mij staande bij uitdagingen die menig persoon tot wanhoop zouden drijven? En ik laat zien wat er in de verschillende delen van de wereld gebeurd op het gebied van duurzaamheid.
Maar bovenal is mijn reis een voorbeeld dat je door samen te werken en connecties te maken extreme doelen kan bereiken én laat ik zien dat de wereld helemaal niet zo’n slechte plek is zoals we dat op TV zien.

Brenda Van Der Sanden
Public Affairs, Communication & Sustainability Assistant / The Coca-Cola Company

Wat een ontzettend sterk verhaal. Onze mensen bij Coca-Cola waren zeer enthousiast en geinspireerd door het verhaal van Wiebe. Mooie inzichten en zo down-to-earth, iedereen zou dit een keer moeten horen!

Wat is een keynote spreker?

 

De professie van een keynote spreker is in Nederland nog niet zo bekend, daarom zal ik kort toelichten wat het inhoudt. Keynote sprekers gaan verder dan mensen die simpelweg een presentatie komen houden. Het zijn echte professionele storytellers. Van de intonatie tot de visuals tot de houding: alles is tot de puntjes uitgewerkt bij keynote sprekers. 

 

Het is echt een kunst om publiek om deze manier aan te spreken en ik heb hier zelf ook hard aan gewerkt. Zelf ben ik een avontuurlijke spreker en is mijn verhaal uniek en intrigerend. Met mijn verhaal over hoe ik van Nederland naar Nieuw-Zeeland ben gereden in een elektrische auto wens ik iedereen aan het denken te zetten over het belang van duurzaamheid. Ik heb al veel mensen kunnen bereiken met mijn boodschap, zo ben ik voorbij gekomen op de BBC, The Guardian, CNN en National Geographic Traveler. Ik ben echter nog lang niet klaar met het verspreiden van mijn visie, daarom wil ik met mijn presentatie over duurzaamheid nog vele anderen motiveren.

MEER INFORMATIE

Motivatie creëren met een spreker over duurzaamheid

Het hebben van een spreker op evenement is ontzettend belangrijk. Ik ben hier om motivatie op te wekken onder werknemers en hen te overtuigen om te kiezen voor duurzaam ondernemen. Door mijn rechtstreekse ervaring ben ik een inspirerende spreker en weet ik goed waar ik over praat. Bovendien heb ik tijdens mijn reis duurzame organisaties bezocht en heb ik daar persoonlijk onderzocht hoe duurzaamheid te werk gaat in Nederland en in het buitenland. Ik ben dus een echte expert op het gebied van duurzaamheid en daarom denk ik je veel bij te kunnen brengen.

Tegenwoordig is het ook mogelijk voor mij om online te presenteren. Via een webinar over duurzaamheid geef ik dezelfde boodschap mee als ik op locatie zou doen, maar dan digitaal! Hier heb je natuurlijk ook de ruimte om mij brandende vragen te stellen en zorg ik ervoor dat er een connectie ontstaat tussen de luisteraars en mij ondanks de afstand.

Meer ontdekken over mijn reis en mijn presentatie over duurzaamheid? Op mijn website ontdek je alle details over mijn tocht. Ook kun je hier het contactformulier invullen als je geïnteresseerd bent in een webinar of fysieke presentatie over duurzaamheid.

Referenties

Tom Groot
Senior Beleidsadviseur Uitstootvrije Mobiliteit / Gemeente Amsterdam

Wiebe heeft onlangs zijn waanzinnige verhaal verteld bij de gemeente Amsterdam bij de afdeling Ruimte en Duurzaamheid. Het is een jongensboek vol avontuur en uitdagingen die onoverkomelijk lijken. Met enkel de foto's zou je het publiek al boeien, maar tijdens jouw verhaal bespreek je onderwerpen als duurzaamheid, samenwerking en omgaan met tegenslag. Mijn collega's verlieten geïnspireerd de bijeenkomst. Een aanrader!      

Anne Raaijmakers
Project Manager / Perron038

Als innovatiecentrum in de maakindustrie zijn wij altijd op zoek naar inspiratie: dat heeft Wiebe ons zeker gegeven. Met zijn verhaal over de wereldreis in elektrische auto wist hij de bedrijven in de zaal te enthousiasmeren en niet onbelangrijk, aan het lachen te maken. Wiebe spreekt op een nuchtere en spontane manier en staat echt als zichzelf op het podium. Hij zet je aan het denken; niet alleen over duurzaamheid maar vooral ook op het gebied van in het diepe springen en op avontuur gaan. Ik kan Wiebe van harte aanbevelen als spreker in het bedrijfsleven.

Hans Hoff

Wiebe heeft op het Impact Event Duurzaam Zeist een fantastische presentatie gegeven over zijn reis met elektrische auto van Nederland naar Australie. Tijdens zijn levendige betoog doorspekt met anekdotes, zelfspot en humor hing iedereen aan zijn lippen. Veel mooie foto's en films maken zijn verhaal en de uitdagingen waar hij voor heeft gestaan invoelbaar. Dit kan iedereen inspireren op het vlak van duurzame mobiliteit, goedheid van de mens en oplossen van problemen!

Rob Hoefnagel
Directeur / Move Beyond

Wat een inspirerend verhaal! Tijdens onze eerste fysieke bijeenkomst na een lange tijd, hebben we Wiebe gevraagd om ons mee te nemen op zijn reis. Wiebe stond op het podium als zichzelf. Open en eerlijk, met humor en veel visuals zet hij je aan het denken. Wiebe heeft ons geleerd dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbekende. Een klein beetje moed om de sprong te wagen helpt. Hij geeft sprekende voorbeelden waardoor je opnieuw beseft dat je altijd oordeelt, waar dit vaak onjuist is. Met vertrouwen op de goedheid van mensen, ontstaan spontaan mooie samenwerkingen. Ben je op zoek naar een voorbeeld waarbij het doel duidelijk is, maar de reis onbekend? Wil je gelijktijdig aan het denken gezet worden over het volgen van je dromen waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is? Ik kan jullie Wiebe aanbevelen.

Noeska de Nobel
Programmasecretaris ontwikkelprogramma's / Hoogheemraadschap van Delfland

Innovatie, duurzaamheid, inspiratie, avontuur, humor, levenslessen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoten heb ik van de presentatie van Wiebe bij Hoogheemraadschap Delfland over zijn reis naar Australië en alle levenslessen die hij daaruit gehaald heeft. Enorm inspirerend om Wiebe te horen spreken over de ups en downs en ook al zal ik zelf nooit zo'n reis gaan maken, de 'reis' en ontwikkeling van de persoon Wiebe is heel herkenbaar. Wiebe neemt je in een kleine 50 minuten volledig mee in zijn auto en de blijdschap van het halen van de finish was zelfs voor mij voelbaar omdat ik zo meegenomen werd. Wiebe bedankt voor je mooie verhaal, ik wens en hoop dat je nog veel mensen mag inspireren en ik en veel van mijn collega's wachten vol spanning op je boek!

Richard Hovinga
Senior Beleidsmedewerker Duurzame Mobiliteit / Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IENW)

We hebben enorm genoten van de verhalen van Wiebe over zijn bizarre tocht in een elektrische auto naar Australië. Heel inspirerend om hem te horen vertellen over de ruim 95.000 kilometer en 33 landen van de langste reis ooit in een elektrische auto. Met zijn nuchtere humoristische opmerkingen bij het visuele spektakel weet Wiebe te boeien tot het einde. Je krijgt zelf zin om op reis te gaan en het helpt bijna therapeutisch tegen “range anxiety"

Rosie Cotter
Sustainability Manager / DB BREWERIES - HEINEKEN NZ

DB Breweries/HEINEKEN NZ had het geluk Wiebe te mogen ontvangen op de laatste etappe van zijn wereldreis in Nieuw-Zeeland. Wiebe's authentieke, easy going stijl van presenteren werd goed ontvangen door onze medewerkers en zijn lezing was zowel onderhoudend als informatief. Onze medewerkers kwamen beter geïnformeerd weg over EV's en geïnspireerd om een beetje duurzamer te leven in hun eigen leven.

Huub Peeperkorn
APAC Insights Lead / LinkedIn

Wiebe is een inspirerende en enthousiaste spreker! In dezelfde week dat hij zijn wereldreis in een elektrisch voertuig afsloot, nam hij de tijd om naar het LinkedIn kantoor in Sydney te komen om zijn verhaal te vertellen. Hij inspireerde veel van mijn collega's over de mogelijkheden van EV's! Ik zou Wiebe ten zeerste aanbevelen als spreker.

Wendy van de Geijn

Bezoekers van Ecomobiel waren heel enthousiast over de presentatie van Wiebe. De reis van Wiebe is uniek en dat is zijn verhaal ook. Wiebe inspireert, zet aan tot denken en zorgt voor een komische noot. Nadat je zijn verhaal hebt gehoord weet je dat je je doelen, ook al lijken ze totaal onbereikbaar, kunt waarmaken.

Marc Vermeer
Technical Manager / Rijkswaterstaat

Wat een mooi verhaal en presentatie! Wiebe heeft ons verteld hoe hij door 34 landen met een elektrische auto heeft doorkruist en dat zonder financiële middelen. Zijn reis was geen gemakkelijke, eentje met veel obstakels en uitdagingen. Op een energieke en grappige manier heeft hij zijn verhaal verteld. Vooral zijn boodschap over duurzaamheid kwam krachtig over, een thema waar wij binnen onze organisatie iedere dag aan werken. Wiebe heeft veel mensen ontmoet en kon zijn doel van zijn reis goed bij de mensen die hij ontmoete kwijt, hierdoor heeft hij vele mensen kunnen inspireren en overtuigen om meer over het onderwerp duurzaamheid na te gaan denken. Hij heeft ons team ook geïnspireerd, als spreker en presentator zeker een aanrader!

Arianne Westerveel

Op 24 oktober organiseerden wij een zogenaamde Snelkookpansessie. Met het bedrijfsleven, jongeren, overheid en onderwijs, om te komen tot slimme oplossingen over de veranderingen in onderwijs en arbeidsmarkt in relatie tot de energietransitie. Om te laten zien, hoe snel de wereld verandert en wat er allemaal mogelijk is, hadden we inspiratie nodig. Daarvoor hebben we Wiebe gevraagd. En dit bleek top; het succes van de dag, voor jong en oud. Na afloop wilde iedereen met Wiebe op de foto en zijn handtekening. Wiebe, je verhaal inspireert en blijft hangen!

 

 

Portfolio

GEZIEN OP

.                           

 

                            

 

              

 • Lezing aanvragen

  Wiebe denkt graag met je mee om van je (online) bijeenkomst, congres of evenement een succes te maken.

  Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. Wiebe neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Lezing aanvragen

Bekijk enkele foto’s van eerdere evenementen waar ik gesproken heb.