• Lezingen

  “Toen Wiebe begon te spreken zat iedereen een uur lang op het puntje van zijn stoel.”
  Sinds Wiebe Wakker (1986) terug is van zijn recordbrekende wereldreis geeft hij lezingen in binnen- en buitenland.
  Hij deelt zijn inspirerende verhaal over hoe hij alleen, zonder geld en in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld reed en speelt als spreker in op processen binnen een organisatie en haakt in op thema's als samenwerking, duurzaamheid en doorzettingsvermogen.
  Een krachtig verhaal met boodschap, impact én humor.

  Direct een lezing aanvragen

 

Wiebe Wakker | Presentatie ShowreelWiebe Wakker | Presentatie Showreel

Bekijk Wiebe’s presentatie trailer

 

SPREKER MET EEN INSPIREREND VERHAAL

In 2016 daagde Wiebe zichzelf uit om zonder geld en in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld te rijden om te bewijzen dat duurzame mobiliteit de toekomst heeft.
Om Sydney te bereiken vroeg Wiebe wildvreemden hem “in te pluggen” met energie. Op deze website konden mensen hun locatie selecteren en hem een bank, maaltijd of stroom voor de auto aanbieden. Aan de hand van deze aanbiedingen werd de route bepaald en zo reed Wiebe kriskras over de wereld waardoor hij zelfs de bijnaam  “de Forrest Gump van Automotive” kreeg.

Natuurlijk ging zijn avontuur niet zonder slag of stoot en had hij de nodige uitdagingen te overwinnen. Maar steeds weer wist Wiebe verder te komen door de hulp van vriendelijke locals of zijn online volgers.

Uiteindelijk bereikte Wiebe zijn eindbestemming na 1.119 dagen, 33 landen en 95.000 kilometer. Wiebe neemt je mee op zijn reis. Hoe gaat hij om met eenzaamheid en introversie in een leven dat compleet extrovert was? Hoe houdt hij zich staande bij uitdagingen die je tot wanhoop zouden drijven? Maar bovenal is Wiebe’s reis een voorbeeld dat je door samen te werken en connecties te maken extreme doelen kan bereiken én laat Wiebe zien dat de wereld helemaal niet zo’n slechte plek is zoals we dat op TV zien.

Leer meer over Wiebe’s reis

 

Brenda Van Der Sanden
Public Affairs, Communication & Sustainability Assistant / The Coca-Cola Company

Wat een ontzettend sterk verhaal. Onze mensen bij Coca-Cola waren zeer enthousiast en geinspireerd door het verhaal van Wiebe. Mooie inzichten en zo down-to-earth, iedereen zou dit een keer moeten horen!

INHAKEND OP ACTUELE THEMA'S

Elke presentatie is maatwerk. Wiebe Wakker stemt de inhoud van zijn lezing af op de organisatie, het publiek en het doel van de bijeenkomst. Wiebe zorgt altijd voor naadloze integratie met het thema van het evenement en de rest van het programma. En natuurlijk ook op de achtergrond van de deelnemers. Zo worden uw verwachtingen en die van de deelnemers al snel overtroffen.

Wiebe inspireert, geeft energie, daagt uit tot een andere manier van leven en geeft een positief wereldbeeld.

Zijn lezingen voor het bedrijfsleven, zorg, overheid, onderwijs, sport en vele andere branches sluiten perfect aan op veelvoorkomende thema’s, zoals:

 • Omgaan met veranderingen en onzekerheid
 • Het hoofd bieden aan crisissen en tegenslagen
 • Het realiseren van doelen
 • Duurzamer leven
 • Mensen uitdagen uit hun comfortzone te komen
 • Weerstand tegen elektrisch rijden doorbreken / inspireren om elektrisch te gaan rijden
Inspiratie

Inspiratie

(Internationale) Samenwerking

(Internationale) Samenwerking

Doorzettingsvermogen

Doorzettingsvermogen

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Marketing & PR

Marketing & PR

Eenzaamheid

Eenzaamheid

Introversie

Introversie

Avontuur

Avontuur

Wiebe haalt zijn ervaringen uit zijn reis. Bedrijven die hem boeken voor een presentatie, zijn daarmee verzekerd van een betekenisvolle boodschap die zijn uitwerking absoluut niet mist.

REFERENTIES

Tom Groot
Senior Beleidsadviseur Uitstootvrije Mobiliteit / Gemeente Amsterdam

Wiebe heeft onlangs zijn waanzinnige verhaal verteld bij de gemeente Amsterdam bij de afdeling Ruimte en Duurzaamheid. Het is een jongensboek vol avontuur en uitdagingen die onoverkomelijk lijken. Met enkel de foto's zou je het publiek al boeien, maar tijdens jouw verhaal bespreek je onderwerpen als duurzaamheid, samenwerking en omgaan met tegenslag. Mijn collega's verlieten geïnspireerd de bijeenkomst. Een aanrader!      

Anne Raaijmakers
Project Manager / Perron038

Als innovatiecentrum in de maakindustrie zijn wij altijd op zoek naar inspiratie: dat heeft Wiebe ons zeker gegeven. Met zijn verhaal over de wereldreis in elektrische auto wist hij de bedrijven in de zaal te enthousiasmeren en niet onbelangrijk, aan het lachen te maken. Wiebe spreekt op een nuchtere en spontane manier en staat echt als zichzelf op het podium. Hij zet je aan het denken; niet alleen over duurzaamheid maar vooral ook op het gebied van in het diepe springen en op avontuur gaan. Ik kan Wiebe van harte aanbevelen als spreker in het bedrijfsleven.

Hans Hoff

Wiebe heeft op het Impact Event Duurzaam Zeist een fantastische presentatie gegeven over zijn reis met elektrische auto van Nederland naar Australie. Tijdens zijn levendige betoog doorspekt met anekdotes, zelfspot en humor hing iedereen aan zijn lippen. Veel mooie foto's en films maken zijn verhaal en de uitdagingen waar hij voor heeft gestaan invoelbaar. Dit kan iedereen inspireren op het vlak van duurzame mobiliteit, goedheid van de mens en oplossen van problemen!

Rob Hoefnagel
Directeur / Move Beyond

Wat een inspirerend verhaal! Tijdens onze eerste fysieke bijeenkomst na een lange tijd, hebben we Wiebe gevraagd om ons mee te nemen op zijn reis. Wiebe stond op het podium als zichzelf. Open en eerlijk, met humor en veel visuals zet hij je aan het denken. Wiebe heeft ons geleerd dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbekende. Een klein beetje moed om de sprong te wagen helpt. Hij geeft sprekende voorbeelden waardoor je opnieuw beseft dat je altijd oordeelt, waar dit vaak onjuist is. Met vertrouwen op de goedheid van mensen, ontstaan spontaan mooie samenwerkingen. Ben je op zoek naar een voorbeeld waarbij het doel duidelijk is, maar de reis onbekend? Wil je gelijktijdig aan het denken gezet worden over het volgen van je dromen waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is? Ik kan jullie Wiebe aanbevelen.

Noeska de Nobel
Programmasecretaris ontwikkelprogramma's / Hoogheemraadschap van Delfland

Innovatie, duurzaamheid, inspiratie, avontuur, humor, levenslessen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoten heb ik van de presentatie van Wiebe bij Hoogheemraadschap Delfland over zijn reis naar Australië en alle levenslessen die hij daaruit gehaald heeft. Enorm inspirerend om Wiebe te horen spreken over de ups en downs en ook al zal ik zelf nooit zo'n reis gaan maken, de 'reis' en ontwikkeling van de persoon Wiebe is heel herkenbaar. Wiebe neemt je in een kleine 50 minuten volledig mee in zijn auto en de blijdschap van het halen van de finish was zelfs voor mij voelbaar omdat ik zo meegenomen werd. Wiebe bedankt voor je mooie verhaal, ik wens en hoop dat je nog veel mensen mag inspireren en ik en veel van mijn collega's wachten vol spanning op je boek!

Richard Hovinga
Senior Beleidsmedewerker Duurzame Mobiliteit / Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IENW)

We hebben enorm genoten van de verhalen van Wiebe over zijn bizarre tocht in een elektrische auto naar Australië. Heel inspirerend om hem te horen vertellen over de ruim 95.000 kilometer en 33 landen van de langste reis ooit in een elektrische auto. Met zijn nuchtere humoristische opmerkingen bij het visuele spektakel weet Wiebe te boeien tot het einde. Je krijgt zelf zin om op reis te gaan en het helpt bijna therapeutisch tegen “range anxiety"

Rosie Cotter
Sustainability Manager / DB BREWERIES - HEINEKEN NZ

DB Breweries/HEINEKEN NZ had het geluk Wiebe te mogen ontvangen op de laatste etappe van zijn wereldreis in Nieuw-Zeeland. Wiebe's authentieke, easy going stijl van presenteren werd goed ontvangen door onze medewerkers en zijn lezing was zowel onderhoudend als informatief. Onze medewerkers kwamen beter geïnformeerd weg over EV's en geïnspireerd om een beetje duurzamer te leven in hun eigen leven.

Huub Peeperkorn
APAC Insights Lead / LinkedIn

Wiebe is een inspirerende en enthousiaste spreker! In dezelfde week dat hij zijn wereldreis in een elektrisch voertuig afsloot, nam hij de tijd om naar het LinkedIn kantoor in Sydney te komen om zijn verhaal te vertellen. Hij inspireerde veel van mijn collega's over de mogelijkheden van EV's! Ik zou Wiebe ten zeerste aanbevelen als spreker.

Wendy van de Geijn

Bezoekers van Ecomobiel waren heel enthousiast over de presentatie van Wiebe. De reis van Wiebe is uniek en dat is zijn verhaal ook. Wiebe inspireert, zet aan tot denken en zorgt voor een komische noot. Nadat je zijn verhaal hebt gehoord weet je dat je je doelen, ook al lijken ze totaal onbereikbaar, kunt waarmaken.

Marc Vermeer
Technical Manager / Rijkswaterstaat

Wat een mooi verhaal en presentatie! Wiebe heeft ons verteld hoe hij door 34 landen met een elektrische auto heeft doorkruist en dat zonder financiële middelen. Zijn reis was geen gemakkelijke, eentje met veel obstakels en uitdagingen. Op een energieke en grappige manier heeft hij zijn verhaal verteld. Vooral zijn boodschap over duurzaamheid kwam krachtig over, een thema waar wij binnen onze organisatie iedere dag aan werken. Wiebe heeft veel mensen ontmoet en kon zijn doel van zijn reis goed bij de mensen die hij ontmoete kwijt, hierdoor heeft hij vele mensen kunnen inspireren en overtuigen om meer over het onderwerp duurzaamheid na te gaan denken. Hij heeft ons team ook geïnspireerd, als spreker en presentator zeker een aanrader!

Arianne Westerveel

Op 24 oktober organiseerden wij een zogenaamde Snelkookpansessie. Met het bedrijfsleven, jongeren, overheid en onderwijs, om te komen tot slimme oplossingen over de veranderingen in onderwijs en arbeidsmarkt in relatie tot de energietransitie. Om te laten zien, hoe snel de wereld verandert en wat er allemaal mogelijk is, hadden we inspiratie nodig. Daarvoor hebben we Wiebe gevraagd. En dit bleek top; het succes van de dag, voor jong en oud. Na afloop wilde iedereen met Wiebe op de foto en zijn handtekening. Wiebe, je verhaal inspireert en blijft hangen!

 

 

PORTFOLIO

Deze bedrijven gingen u voor

GEZIEN OP

.                           

 

                            

 

              

 • Lezing aanvragen

  Wiebe denkt graag met je mee om van je (online) bijeenkomst, congres of evenement een succes te maken.

  Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. Wiebe neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Lezing aanvragen

Videos

 

Ultimate Roadtrip: Holland to New Zealand by Electric CarUltimate Roadtrip: Holland to New Zealand by Electric Car

Bekijk de trailer van Wiebe zijn avontuur

Global TV Coverage Overview Sydney Finish | Plug Me InGlobal TV Coverage Overview Sydney Finish | Plug Me In

Media overzicht finish Sydney

Bekijk enkele foto’s van eerdere evenementen waar Wiebe gesproken heeft.