OVER WIEBE'S PRESENTATIE

Wiebe’s lezingen gaan over moed, doorzettingsvermogen, het bereiken van massamedia, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, lijden, (duurzaam) ondernemerschap, de goedheid van de mens, cultuur, duurzaamheid en elektrische mobiliteit.

Hij haalt zijn ervaringen uit zijn reis. Na zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten reed Wiebe in zijn eentje, maar met de hulp van honderden onbekenden naar letterlijk de andere kant van de wereld. Hij begon dit avontuur zonder geld en was volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van mensen.

Op deze website konden mensen hun locatie selecteren en Wiebe een maaltijd, slaapplek of elektriciteit voor de auto aanbieden. Wiebe reed van stopcontact naar stopcontact en gaandeweg werd de route naar Sydney bepaald. Niet in een rechte lijn maar kriskras over de wereld.

Zoals te verwachten valt, verloopt zo’n avontuur niet van een leien dakje en Wiebe maakt onderweg heel wat mee. In India ontploft de oplader van zijn auto en staat hij voor een enorme uitdaging toen verder rijden niet meer mogelijk was.

Maar overal waar hij komt, krijgt hij hulp van zijn online volgers en behulpzame locals. In Dubai ontfermen rijke sjeiks zich over hem, in Maleisië ontmoet hij een beroemde prins en in Indonesië groeit hij uit tot een echte beroemdheid die zelfs in de tabloids verschijnt.

Onderweg stopte Wiebe bij duurzame organisaties om meer te leren over de klimaatproblematiek in de verschillende regio’s die hij bezocht en zag hij talloze oplossingen. Wiebe deelde al zijn ervaringen en inzichten om kennis over te brengen, te inspireren en de transitie naar een duurzamere toekomst te versnellen.

Wiebe’s reis werd de langste ooit in een elektrische auto en hij was de eerste die meerdere landen doorkruiste in een EV. In totaal reed hij door 34 landen en legde hij meer dan 100.000 volledig elektrische kilometers af. Ondanks de nodige obstakels slaagde Wiebe erin om zijn einddoel aan de andere kant van de wereld te bereiken en zo honderdduizenden mensen te inspireren. Dit leverde hem internationale media-aandacht op en een naam als ambassadeur voor duurzame mobiliteit.

VIDEO

 

Trailer Netherlands to New Zealand by electric car

Media Coverage Sydney Finish

KEYNOTES

ONLINE OF OP LOCATIE

INSPIRATIE

INSPIRATIE

Waarom Wiebe aan deze bizarre reis begon, hoe hij in staat was verder te komen ondanks uitdagingen die velen tot wanhoop zouden drijven, hoe vreemden hem overal waar hij kwam hielpen, wat hij leerde van honderden mensen uit verschillende culturen.

DUURZAAMHEID

DUURZAAMHEID

Wat gebeurt er in de verschillende delen van de wereld op het gebied van duurzaamheid. Inclusief voedselverspilling, sociale ondernemingen en duurzame energie. Hoe duurzaam te reizen? Tips voor bedrijven om die onnodige vluchten te dumpen, hoe kan je op een duurzame vakantie/ avontuur gaan?

SOCIAL MEDIA & PR

SOCIAL MEDIA & PR

Hoe gebruik je sociale media en traditionele media om ambitieuze doelen te bereiken en op te vallen bij een wereldwijd publiek.

MAATWERK IS STANDAARD

MAATWERK IS STANDAARD

Bijna elke presentatie is maatwerk en begint altijd met een grondige briefing en een voorbereiding van een halve dag. Indien gewenst kan ik u ook helpen met marketing en promotie in de aanloop naar het evenement: bijvoorbeeld via een blog, interview, podcast, video of post op social media.

NAADLOZE INTEGRATIE

NAADLOZE INTEGRATIE

Ik zorg altijd voor naadloze integratie met het thema van het evenement en de rest van het programma. En natuurlijk ook op de achtergrond van de deelnemers. Zo worden uw verwachtingen en die van de deelnemers al snel overtroffen.

WEBINAR

WEBINAR

Bent u op zoek naar een online webinar om uw medewerkers of klanten te inspireren en te motiveren? Ik kan een webinar voor uw organisatie verzorgen.

HYBRIDE EVENEMENTEN

HYBRIDE EVENEMENTEN

Wilt u liever een online bijeenkomst organiseren vanaf een locatie, met publiek dat online kan meekijken via een livestream? Ook dat is mogelijk: Ik spreek ook op hybride evenementen.

Arianne Westerveel

Arianne Westerveel

Adviseur / Provincie Zeeland

Op 24 oktober organiseerden wij een zogenaamde Snelkookpansessie. Met het bedrijfsleven, jongeren, overheid en onderwijs, om te komen tot slimme oplossingen over de veranderingen in onderwijs en arbeidsmarkt in relatie tot de energietransitie. Om te laten zien, hoe snel de wereld verandert en wat er allemaal mogelijk is, hadden we inspiratie nodig. Daarvoor hebben we Wiebe gevraagd. En dit bleek top; het succes van de dag, voor jong en oud. Na afloop wilde iedereen met Wiebe op de foto en zijn handtekening. Wiebe, je verhaal inspireert en blijft hangen!

Marc Vermeer

Marc Vermeer

Technical Manager / Rijkswaterstaat

Wat een mooi verhaal en presentatie! Wiebe heeft ons verteld hoe hij door 34 landen met een elektrische auto heeft doorkruist en dat zonder financiële middelen. Zijn reis was geen gemakkelijke, eentje met veel obstakels en uitdagingen. Op een energieke en grappige manier heeft hij zijn verhaal verteld. Vooral zijn boodschap over duurzaamheid kwam krachtig over, een thema waar wij binnen onze organisatie iedere dag aan werken. Wiebe heeft veel mensen ontmoet en kon zijn doel van zijn reis goed bij de mensen die hij ontmoete kwijt, hierdoor heeft hij vele mensen kunnen inspireren en overtuigen om meer over het onderwerp duurzaamheid na te gaan denken. Hij heeft ons team ook geïnspireerd, als spreker en presentator zeker een aanrader!

Wendy van de Geijn

Wendy van de Geijn

Directeur / 54 Events / Ecomobiel

Bezoekers van Ecomobiel waren heel enthousiast over de presentatie van Wiebe. De reis van Wiebe is uniek en dat is zijn verhaal ook. Wiebe inspireert, zet aan tot denken en zorgt voor een komische noot. Nadat je zijn verhaal hebt gehoord weet je dat je je doelen, ook al lijken ze totaal onbereikbaar, kunt waarmaken.

Huub Peeperkorn

Huub Peeperkorn

APAC Insights Lead / LinkedIn

Wiebe is een inspirerende en enthousiaste spreker! In dezelfde week dat hij zijn wereldreis in een elektrisch voertuig afsloot, nam hij de tijd om naar het LinkedIn kantoor in Sydney te komen om zijn verhaal te vertellen. Hij inspireerde veel van mijn collega's over de mogelijkheden van EV's! Ik zou Wiebe ten zeerste aanbevelen als spreker.

Rosie Cotter

Rosie Cotter

Sustainability Manager / DB BREWERIES - HEINEKEN NZ

DB Breweries/HEINEKEN NZ had het geluk Wiebe te mogen ontvangen op de laatste etappe van zijn wereldreis in Nieuw-Zeeland. Wiebe's authentieke, easy going stijl van presenteren werd goed ontvangen door onze medewerkers en zijn lezing was zowel onderhoudend als informatief. Onze medewerkers kwamen beter geïnformeerd weg over EV's en geïnspireerd om een beetje duurzamer te leven in hun eigen leven.

Richard Hovinga

Richard Hovinga

Senior Beleidsmedewerker Duurzame Mobiliteit / Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IENW)

We hebben enorm genoten van de verhalen van Wiebe over zijn bizarre tocht in een elektrische auto naar Australië. Heel inspirerend om hem te horen vertellen over de ruim 95.000 kilometer en 33 landen van de langste reis ooit in een elektrische auto. Met zijn nuchtere humoristische opmerkingen bij het visuele spektakel weet Wiebe te boeien tot het einde. Je krijgt zelf zin om op reis te gaan en het helpt bijna therapeutisch tegen “range anxiety

PORTFOLIO

GEZIEN OP

                         

 

                                    

 

                  

IK WIL MEER INFO

AANVRAGEN